Ομάδα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
Director

bio

ΒΑΝΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Associate Director

bio

ΕΛΕΑΝΑ ΞΥΔΑ
Associate Architect

bio

ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΛΟΣ
Senior Architect / Construction Manager

bio

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΝΙΗΛ
Construction Manager / Civil Engineer

bio

ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Construction Manager / Architect Engineer

bio

ΤΑΝΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
Senior Architect 

bio

ΞΕΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Senior Architect

bio

ΡΕΝΟΣ ΠΑΛΑΠΑΝΗΣ
Senior Architect

bio

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΚΟΠΑ
Architect Engineer

bio

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ
Architect Engineer

bio

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΝΔΡΟΣ
Architect Engineer

bio

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Architect Engineer

bio

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΚΙΔΑΚΗ
Architect Engineer

bio
bio

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΤΣΑΛΙΤΗΣ
Architect Engineer

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΡΑΒΑΝΗ
Architect Engineer

bio

ΑΘΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Architect Engineer

bio

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
Architect Engineer

bio

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΠΡΑΛΗ
Architect Engineer

bio

ΕΡΜΙΝΑ ΜΩΡΑΪΤΗ
Architect Engineer

bio

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Interior Architect 

bio

ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΕΜΑ
Architect Engineer

bio

ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Architect Engineer

bio

ΜΑΡΙΝΑ ΦΩΚΑ
Civil Engineer

bio

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΑ
Architect Engineer

bio
bio

ΟΛΥΜΠΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Office Manager

Συνεργάτες

ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΟΥΡΤΗ
Architect Engineer

bio
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Architect Engineer
bio

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ
Architect Engineer

bio

ΗΡΩ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ
Architect Engineer

bio

ΛΗΔΑ ΛΙΟΥΠΗ

Η Λήδα είναι Ελληνοελβετίδα αρχιτέκτονας μηχανικός με έδρα την Αθήνα. Αποφοίτησε από το ΑΠΘ το 2016. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της διακρίθηκε σε Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με το έργο A handmade school for Ghana το οποίο και κατασκεύασε το 2017 (σε συνεργασία με την Παναγιώτα Στεργιοπούλου).  Έχει εργαστεί ως αρχιτέκτονας σε μελέτες συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων και έργων τέχνης σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και στην έρευνα, το σχεδιασμό και την επίβλεψη της κατασκευής σε έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον κοινωνικό/ανθρωπιστικό τομέα σε Ελλάδα, Νέο Μεξικό, Γκάνα, Νιγηρία. Απέκτησε σημαντική εμπειρία κατά την οργάνωση και επίβλεψη έργων κατοικιών, σχολείων και νοσοκομείων από το στάδιο της μελέτης σκοπιμότητας μέχρι την υλοποίηση, δίνοντας έμφαση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό και τη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Έχει διευθύνει δικά της έργα και εργαστήρια κατασκευής έχοντας λάβει χρηματοδότηση από Ιδρύματα και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΖΕΡΒΟΥ

Η Ζαχαρένια Ζερβού γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1995. Τελειώνοντας το σχολείο το 2013 μετακομίζει στην Κύπρο για σπουδές στην αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο Frederick της Λευκωσίας. Με το τέλος των σπουδών της το 2018 επιστρέφει στο Ηράκλειο όπου εργάζεται σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία εκπονώντας έργα μικρής αλλά και μεγαλύτερης κλίμακας. Τον τελευταίο χρόνο ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Θέματα που έχει προσεγγίσει ερευνητικά και συνεχίζουν να την απασχολούν είναι ο δημόσιος χώρος και η αισθητική του αναβάθμιση στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Σε επίπεδο κατοίκησης, συνεχίζει να εργάζεται για την μέγιστη λειτουργικότητα του χώρου σε συνδυασμό με την αισθητική του αρτιότητα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΝΙΗΛ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός πολυτεχνικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης από το 1999 και Ενεργειακός επιθεωρητής Γ’ Τάξης Έχει διατελέσει ως εργοταξιάρχης μηχανικός σε επιβλέψεις κτιριακών έργων. Έχει επιβλέψει εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Έχει πολυετή εμπειρία στη σύνταξη προϋπολογισμών και προμετρήσεων. Έχει εμπειρία στον τομέα οργάνωσης και επίβλεψης σε ανακαινίσεις καταστημάτων, οικιών, διαμερισμάτων καθώς και σε εκπονήσεις ενεργειακών επιθεωρήσεων και προτάσεων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

ΜΑΡΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Η Μαρία Στεργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και στη συνέχεια έζησε στο Τορίνο όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πολυτεχνείο του Τορίνο. Το 2015, μετά την ολοκλήρωση του Master με ειδικότητα «Κατασκευή και πόλη» («Costruzione e Città»), επιστρέφει στην Αθήνα όπου συνεργάζεται με πολλά και μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία τα οποία ειδικεύονται στη , μελέτη και κατασκευή κατοικιών, ξενοδοχείων, γραφείων, χώρων εστίασης και εμπορικών καταστημάτων συμμετέχοντας σε όλα τα στάδια του έργου, από το σχεδιασμό έως και την υλοποίησή του. Παράλληλα, παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς με μεγάλη επιτυχία.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΧΑΪΚΑΛΗ

Η Θεοδώρα Χαϊκάλη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2017, έχοντας ήδη εργαστεί ως μαθητευόμενη στο τμήμα Αρχιτεκτόνων της εταιρείας Αττικό Μετρό Α.Ε. και σε αρχιτεκτονικό γραφείο της Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος με κατεύθυνση την διαμόρφωση εσωτερικών χώρων και έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια φωτογραφίας με αντικείμενο την φωτογράφιση μνημείων, με ταυτόχρονη συμμετοχή σε αντίστοιχους διαγωνισμούς. Από το 2017 έως σήμερα έχει εργαστεί σαν αρχιτέκτονας σε τεχνικά – μελετητικά γραφεία της Αθήνας με συμμετοχή σε έργα μικρής κλίμακας σε Αθήνα, Μύκονο και Κέα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΝΔΡΟΣ

Ο Παναγιώτης Χόνδρος αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συμμετείχε και διακρίθηκε με βραβεία σε φοιτητικούς και πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, ενώ το 2018 εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο της Αθήνας. Η Διπλωματική του Εργασία βραβεύτηκε το 2020 από το Περιοδικό GRAD Review.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιώργος Μαυρογιάννης είναι στο τελευταίο έτος των σπουδών του της Αρχιτεκτονικής σχολής  του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ενώ για το έτος 2021-2022 φοίτησε μέσω του προγράμματος erasmus στο Technische Universität Berlin. Κατά την διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε πολλά workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα όπως η αποκατάσταση παραδοσιακής λιθοδομής, η κατασκευή Pavillion από ανακυκλώσιμα υλικά και η σκηνογραφία.  Τον Μάρτιο του 2022 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το TU Berlin στο workshop με τίτλο “Winterschule: Die identitätsstiftend Region”  που πραγματοποιήθηκε στην σχολή Bauhaus της Βαϊμάρης και αφορούσε την ανάλυση και μελέτη της ταυτότητας της περιοχής Berlstedt. Η διπλωματική του εργασία αφορά την επανάχρηση εγκαταλελειμμένων αεροδρομίων και πραγματεύεται κυριως το ζήτημα της ένταξης ενός τέτοιου ιδιαίτερου τύπου αστικού κενού και αστικής μνήμης ξανά στον μηχανισμό της πόλης.

ΜΑΝΤΩ ΠΕΡΑΚΗ

Η Μαντώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέσπασε δυο κρατικές υποτροφίες ενίσχυσης και υποστήριξης επιμελών φοιτητών (Ι.Κ.Υ.). Την περίοδο 2020 – 2021 εργάστηκε σε τεχνικό γραφείο στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό έργων μικρής κλίμακας.  Έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και αδειοδότηση ιδιωτικών κατοικιών, με εσωτερικές διαμορφώσεις – ανακαινίσεις κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ο Κλεάνθης Οικονόμου αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά τις σπουδές του ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό έργων μικρής κλίμακας και την εσωτερική διακόσμηση. Η διπλωματική του εργασία με θέμα, ‘’Ερευνητικό – Εκπαιδευτικό κέντρο στο αναρρυθμιστικό έργο του ποταμού Αλιάκμονα’’, έχει δημοσιευτεί σε αρκετούς αρχιτεκτονικούς ιστότοπους και ανήκει στις πέντε διπλωματικές που έλαβαν βραβείο για την χρονιά 2019.

ΒΑΝΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

H Βάνια Αγγελοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2007, έχοντας ήδη πολυετή επαγγελματική εμπειρία. Έχει συνεργαστεί με τεχνικές εταιρείες και αναγνωρισμένα αρχιτεκτονικά γραφεία και έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό έργων διαφορετικής κλίμακας, κατοικιών, ξενοδοχείων, γραφειακών χώρων και χώρων εστίασης, σε άμεση συνεργασία και με γραφεία του εξωτερικού. Aπό το 2016 έχει ενεργή συμμετοχή και στο χώρο της κατασκευής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαμόρφωση της κατασκευαστικής λεπτομέρειας, με γνώμονα την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής συνθετικής ιδέας.

ΜΑΡΙΣΑ ΓΟΥΛΑ

Η Μαρίσα Γούλα αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ως φοιτήτρια συμμετείχε σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και σε workshop τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνή. Το 2020 παρακολούθησε μαθήματα στο École Nationale Supérieure d’Architecture et de Paysage de Bordeaux πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα αποκατάστασης υφιστάμενων κελυφών, τόσο σε παραδοσιακά σύνολα, όσο και στον αστικό ιστό. Αυτό αποτέλεσε και την αφετηρία για την διάλεξή της (Προστασία και Αναβίωση παραδοσιακών οικισμών στο πλαίσιο διατήρησης και ανάδειξης της φυσιογνωμίας τους) και για τη διπλωματική της εργασία (Δεξαμενή Μουσείο νερού για το Αδριάνειο Υδραγωγείο στο Κολωνάκι). Παράλληλα με τις σπουδές, το 2020, έκανε πρακτική στο γραφείο Gavalas Architects.

ΞΕΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αποφοίτησε από τη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια παρακολούθησε το διεπιστημονικό-διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΜΠ «Αρχιτεκτονική – Σχεδιασμός του Χώρου», με κατεύθυνση «Σχεδιασμός- Χώρος- Πολιτισμός». Κατά τη διάρκεια των σπουδών της επιμελήθηκε άρθρα σε αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό περιοδικό, ενώ συμμετείχε ως ερευνήτρια σε μεταδιδακτορική διατριβή του ΕΜΠ με θέμα την Αντιπαροχή. Έχει εργαστεί σε τεχνικό γραφείο στην Αθήνα και σε αρχιτεκτονικό γραφείο της Κύπρου, αποκτώντας εμπειρία στον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων κατοικιών και μεγαλύτερης κλίμακας έργων.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ

Ο Αναστάσιος Καρνέσης αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ως φοιτητής συμμετείχε σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, σε συνεργασία με αρχιτεκτονικά γραφεία στην Αθήνα, και workshops. Το 2014 έλαβε μέρος στο Workshop “Mining the past”σε συνεργασία με το University of Coimbra, Department of Architecture, με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη των ιστορικών υπολειμμάτων από την εποχή της εξόρυξης μολύβδου και αργύρου στο Τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου. Το 2015 συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας της Πράγας, Prague Quadrennial 2015, υπό την Αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενώ το 2016 είχε λάβει μέρος την έκθεση “Στρατηγικές συρραφής της νεκρής ζώνης της Λευκωσίας” σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, υπό την αιγίδα του Μορφωτικού γραφείου Κυπριακής Πρεσβείας. Μετά την αποφοίτηση του, εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο στον Πειραιά με κύρια ασχολία τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΚΟΠΑ

Η Αναστασία Σκόπα αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ το 2019 φοίτησε για ένα εξάμηνο στο Instituto Universitario de Lisboa στο τμήμα της αρχιτεκτονικής σχολής. Κατά την διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε διαπανεπιστημιακά εργαστήρια και σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κύρια θέματα των εργαστηρίων ήταν η καταγραφή και αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, ο σχεδιασμός και η δημιουργία επίπλων και κατασκευών μικρής κλίμακας αλλά και ο συνδυασμός σύγχρονων μεθόδων σχεδιασμού και τεχνολογιών με την αρχιτεκτονική. Μετά τις σπουδές της εργάστηκε σε πολλά projects μικρής και μεγάλης κλίμακας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΜΑΤΖΟΓΛΟΥ

Η Κωνσταντίνα Χαματζόγλου αποφοίτησε από το τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το 2015 σπούδασε για ένα εξάμηνο στην αρχιτεκτονική σχολή του Παρισιού Paris Val-de-Seine. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε πολλά workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. To 2016 συμμετείχε ενεργά στην έκθεση ‘Lucien Hervé: το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier’ που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Το 2017 έλαβε μέρος στην έκθεση ‘Χαρτογράφιση Τοπίου: Φυσικές και πολιτισμικές ποιότητες’ στο 7ο διαπανεπιστημιακό σεμινάριο Σύρου. To 2019 η διπλωματική της εργασία με τίτλο ”Κέντρο θερμαλισμού και βοτανοθεραπείας στον κήπο του Ιπποκράτη” απέσπασε βραβείο από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ). Από το 2019 συμμετέχει στον σχεδιασμό κατοικιών, ξενοδοχειακών καταλυμάτων, έργων εστίασης και μικρής κλίμακας.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΡΑΒΑΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας των σπουδών της  εργάστηκε ως Μηχανικός για το Εθνικό Κτηματολόγιο, και ειδικότερα εξειδικεύτηκε στην κτηματογράφηση της περιοχή του Αλμυρού, στην Θεσσαλία, αποκτώντας γνώση επί των δηλώσεως ιδιοκτησίας στον ελλαδικό χώρο. Στην συνέχεια, εργάστηκε σε Αρχιτεκτονικό γραφείο στην πόλη της Λάρισας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αρχιτεκτονική σύνθεση αλλά και την μελέτη διακόσμησης κτηρίων εστίασης και εμπορίου, κατοικιών, ιατρείων και ξενοδοχείων. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις που προωθούν την αρχιτεκτονική , όπως το Open House Thessaloniki και η Μπιενάλε Νέων Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης , καθώς και συμμετείχε στο Workshop Akalyptos SKG, που συμμετείχε στο ελληνικό περίπτερο της  Biennale Αρχιτεκτονικής στην Βενετία. Σήμερα ζει, εργάζεται και εξερευνεί  την Αθήνα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΕΛΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1966 και είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. με Μελετητικό Πτυχίο τάξης Γ΄. Έχει συμπληρώσει τρεις δεκαετίες επιτυχημένης και δημιουργικής συνεργασίας με σημαντικά Αρχιτεκτονικά γραφεία και τεχνικές εταιρείες στην Αθήνα. Στο διάστημα αυτό συμμετείχε σε πλήθος μελετών μεγάλων δημοσίων και ιδιωτικών Έργων, με αντικείμενα που περιλάμβαναν από τις μελέτες σχεδιασμού νέων κτιρίων, αποκατάστασης υφιστάμενων κτιρίων και διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων έως την επίβλεψη ή διαχείριση εργοταξίων και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχει συνεργαστεί στην εκπόνηση μελετών εφαρμογής για κάποια από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

ΕΛΕΑΝΑ ΞΥΔΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Το 1995 εισήχθη στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων (32η θέση στη σειρά εισαγωγής). Αποφοίτησε το 2002 με γενικό βαθμό διπλώματος 8,00 (Λίαν Καλώς). Μεταξύ 2003- 2005, παρακολούθησε το διεπιστημονικό-διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΜΠ στην επιστημονική περιοχή «Αρχιτεκτονική – Σχεδιασμός του Χώρου», με κατεύθυνση «Σχεδιασμός- Χώρος- Πολιτισμός» από όπου έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης το 2005. Από το 2002, διατελεί μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣAΔAΣ-ΠEA). Είναι ενεργειακός επιθεωρητής κτηρίων (2013). Από το 2002 έως και σήμερα, έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρείες στην Αθήνα, στο πεδίο τόσο της αρχιτεκτονικής μελέτης σε όλα τα στάδια αυτής (προμελέτη- οριστική μελέτη- αδειοδότηση- interior design), όσο και της κατασκευής (μελέτη εφαρμογής- επίλυση κατασκευαστικών θεμάτων- επίβλεψη εργοταξίου και συντονισμός συνεργείων- έρευνα αγοράς- προκοστολογήσεις και τελικές πιστοποιήσεις έργου). Παράλληλα, έχει μελετήσει, σε συνεργασία με συναδέλφους, ιδιωτικές κατοικίες, γραφεία, καταστήματα και ξενοδοχειακούς χώρους.

ΕΡΜΙΝΑ ΜΩΡΑΪΤΗ

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Παράλληλα, εργαζόταν σε αρχιτεκτονικό γραφείο της πόλης ενώ συμμετείχε σε καλλιτεχνικές δράσεις που εκπονούνταν από Σχολή της, με στόχο την πολιτιστική ανάδειξη των δημοσίων χώρων. Το ενδιαφέρον για την αναδιαμόρφωση των δημόσιων κτιρίων γίνεται πιο έντονο, με την ίδια να εστιάζει στην αποκατάσταση των εγκατελειμένων κτιρίων του Μεταξουργείου στην Αθήνα, αλλά και στην επανάχρηση κτιριακού συγκροτημάτος στα Χανιά, μέσα απο την ερευνητική και την διπλωματική της εργασία αντίστοιχα. Πλέον εργάζεται στην Αθήνα με θεματολογία έργων  μικρής και μεγάλης κλίμακας, με έμφαση στις κατασκευαστικές λεπτομέρεις. Η αγάπη της για το ελεύθερο σχέδιο και την φωτογραφία συνεχίζoνται μέχρι και σήμερα.

ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Αρχή περιπέτειας και τόπος γέννησης, Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο New York Institute of Technology (NYIT) της Νέας Υόρκης. Έχει εργασθεί και συμμετέχει σε πολυάριθμα έργα και μελέτες σε όλες τις σχεδιαστικές κλίμακες που αφορούν έργα ανακαινίσεων, ιδιωτικών έργων, δημόσιου χαρακτήρα και κατοικιών, με σημαντική εμπειρία από το στάδιο της μελέτης, της αδειοδότησης έως και την τελική κατασκευή, επίβλεψη και υλοποίηση. Κατά την επαγγελματική πρακτική της προσπαθεί να σχεδιάζει με επίκεντρο τον άνθρωπο καθώς πιστεύει στην “δράση” της Αρχιτεκτονικής και στην δύναμη που έχει να επηρεάζει τις λειτουργίες και διαδρομές των χρηστών-κατοίκων της.

<..Τόπος, χρόνος, άνθρωποι–ιδέα, σχέδιο, χρόνος, κατασκευή–νέο κτίριο, νέος τόπος ..>

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

O Παύλος Παυλίδης είναι πτυχιούχος του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στη διάρκεια του των σπουδών του ασχολήθηκε με διάφορες πτυχές του σχεδιασμού πέρα της αρχιτεκτονικής χώρων όπως η αρχιτεκτονική τοπίου και ο βιομηχανικός σχεδιασμός. Πραγματοποίησε την πρακτική του μέσω του προγράμματος Erasmus σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Αμβούργο της Γερμανίας όπου και συνέχισε της συνεργασία και πέραν αυτής. Επιστρέφοντας στην Αθήνα συνεργάστηκε με αρχιτεκτονικά γραφεία όπου συμμετείχε σε όλες τις φάσεις μελέτης έργων. Έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμο εμπορικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, γραφειακών κτηρίων οπως και χώρων φιλοξενίας, υγείας αλλά και κατοικιών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΙΟΤΣΑΛΙΤΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Γκιοτσαλίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Στην σπουδαστική και επαγγελματική του πορεία έδειξε ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον για το θέμα της κατοικίας στην αρχιτεκτονική εστιάζοντας στο ζήτημα της συλλογικής ή κοινωνικής κατοικίας. Παράλληλα, η αγάπη για την ζωγραφική τον ώθησε να ασχοληθεί με τη μελέτη της ανθρώπινης φιγούρας, διαμορφώνοντας την αντίληψη για την αρχιτεκτονική σύνθεση, από τα πρώτα στάδια της σύλληψης της ιδέας ως την τελική άρθρωσή της στο χώρο. Συνέχισε την προσωπική ενασχόληση με τη ζωγραφική σε εργαστήρια χαρακτικής και βυζαντινής ζωγραφικής πραγματοποιώντας το 2022 την πρώτη ατομική έκθεση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΠΡΑΛΗ

Η Ελένη αποφοίτησε από τη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με άριστα. Ως τελειόφοιτη εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο της Αθήνα συμμετέχοντας σε μελέτες ανακαίνισης διαμερισμάτων και κατασκευής παραθεριστικών κατοικιών. Στην συνέχεια, παράλληλα με την επαγγελματικής της πορεία, αξιολογώντας σημαντικά  το ρόλο της τεχνολογίας στο σχεδιασμό, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» το οποίο ολοκλήρωσε με αριστεία. Συγχρόνως παρακολούθησε σεμινάρια εσωτερικού σχεδιασμού και Project Management, θέλοντας να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα της σχεδιαστικής διαδικασίας αλλά και της αποτελεσματικής διαχείρισης έργου. Από το 2018 έχει εργαστεί σε εταιρίες που ειδικεύονται στην μελέτη και κατασκευή πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων, και εμπορικών καταστημάτων συμμετέχοντας σε όλα τα στάδια του έργου, από το σχεδιασμό έως και την υλοποίησή του.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΡΑΒΑΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας των σπουδών της  εργάστηκε ως Μηχανικός για το Εθνικό Κτηματολόγιο, και ειδικότερα εξειδικεύτηκε στην κτηματογράφηση της περιοχή του Αλμυρού, στην Θεσσαλία, αποκτώντας γνώση επί των δηλώσεως ιδιοκτησίας στον ελλαδικό χώρο. Στην συνέχεια, εργάστηκε σε Αρχιτεκτονικό γραφείο στην πόλη της Λάρισας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αρχιτεκτονική σύνθεση αλλά και την μελέτη διακόσμησης κτηρίων εστίασης και εμπορίου, κατοικιών, ιατρείων και ξενοδοχείων. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις που προωθούν την αρχιτεκτονική , όπως το Open House Thessaloniki και η Μπιενάλε Νέων Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης , καθώς και συμμετείχε στο Workshop Akalyptos SKG, που συμμετείχε στο ελληνικό περίπτερο της  Biennale Αρχιτεκτονικής στην Βενετία. Σήμερα ζει, εργάζεται και εξερευνεί  την Αθήνα.

ΑΘΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

Η Αθηνά Γεωργιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την σχολή Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου το 2022. Πραγματοποίησε ένα εξάμηνο σπουδών στην σχολή Αρχιτεκτονικής στη Νάντη της Γαλλίας μέσω του προγράμματος Erasmus+. Μετά το πέρας των σπουδών της έζησε ένα χρόνο στο Βερολίνο κάνοντας πρακτική σε αρχιτεκτονικό γραφείο όπου και δούλεψε κυρίως σε ζητήματα interior design και οικοδομικών λεπτομερειών.

ΘΩΜΑΪΣ ΖΟΡΜΠΑ

 

Η Ζορμπά Θωμαΐς γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε workshops και διαλέξεις, με θέματα που αφορούν στη διερεύνηση του αστικού ιστού και τρόπων χαρτογράφησής του. Παράλληλα, το ενδιαφέρον της για την επαφή και την επικοινωνία με τα παιδιά, οδήγησε στην εκπόνηση ενός πειράματος με τη συμμετοχή μίας τάξης δημοτικού σχολείου της Αθήνας, το οποίο αποτέλεσε και το αντικείμενο της ερευνητικής της εργασίας. Η έρευνα είχε ως επακόλουθο τη συμμετοχή της στην εικαστική έκθεση (2014), με θέμα “οι γειτονιές μας, προσεγγίζοντας τον ίδιο χώρο μέσα από τέσσερις διαλόγους”, η οποία διοργανώθηκε από το Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας. Συμμετείχε ως ομιλήτρια στο συνέδριο “play_public” (2016), με θέμα : “οι 35 πόλεις των μαθητών”. Έχει δραστηροποιηθεί στον κατασκευαστικό χώρο με μελέτες, που αφορούν σε κατοικίες.

ΑΔΡΙΑΝΗ ΜΠΑΣΤΟΥΝΗ

 

H Aδριανή Μπαστούνη είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (εγγεγραμμένη Αρχιτέκτονας σε Ελλάδα, ΤΕΕ από το 2008 και σε Αγγλία, ΑRB από το 2011 έως το 2017), με πολυετή εμπειρία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, στην κατασκευή, στο συντονισμό και υψηλή διαχείριση περίπλοκων, εγνωσμένης αξίας, διεθνών έργων (συμπεριλαμβανομένων έργων μεταφορών και υποδομών).

Επίσης αποφοίτησε από το ερευνητικό μεταπτυχιακό CIMO2 ‘Πόλεις και Κινητικότητα’ με εξειδίκευση ‘Μεταφορές και Κινητικότητα’ της École Nationale des Ponts et Chaussées και του Institut d’Urbanisme de Paris, καθώς και από το post-graduate diploma ‘3D Character Animation’ του Central Saint Martins College of Art and Design.

Τέλος, έχει άριστη γνώση σε σχεδιαστικά προγράμματα, προγράμματα παρουσίασης, διαχείρισης και επεξεργασίας.

ΡΑΝΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ

Η Ράνια Κουντουριώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2021. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με αρχιτεκτονικές εθελοντικές δράσεις με σκοπό την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής στο ευρύτερο κοινό. Στην ερευνητική της εργασία με τίτλο «Η Αφήγηση ως συνθετικό εργαλείο» με αφορμή το ενδιαφέρον της για την 7η τέχνη, ασχολήθηκε με τη σύνδεση των ορίων μεταξύ αρχιτεκτονικής και κινηματογράφου. Η διπλωματική της εργασία «Βύθια ζωή: Κέντρο θαλάσσιων ερευνών στην Αλόννησο» αναδείκνυε τη διεπιστημονικότητα και την περιβαλλοντική ηθική. Και οι δύο εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε αρχιτεκτονικούς ιστοτόπους.

ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΟΥΡΤΗ

 

Η Βαρβάρα Κούρτη αποφοίτησε από το τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και φοίτησε για ένα εξάμηνο στο Universidade de Coimbra της Πορτογαλίας το 2015-16. To 2018 η διπλωματική της εργασία συμμετείχε στα Sessions “Emerging Resilience” της Biennale της Βενετίας. Μετά τις σπουδές της σχεδίασε διάφορα έργα, μεταξύ των οποίων ιδιωτικές κατοικίες, πολυκατοικίες και ξενοδοχεία.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η Αναστασία Νικολοπούλου αποφοίτησε από το τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Φοίτησε για ένα εξάμηνο (2015) στην École nationale supérieure d’architecture et de paysage de Bordeaux, όπου και εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο. Η διπλωματική της εργασία με αντικείμενο μελέτης το παραλιακό μέτωπο του Λαυρίου, επιλέχθηκε ως μία από τις 13 συμμετοχές για το ελληνικό περίπτερο στο παγκόσμιο συνέδριο αρχιτεκτονικής στη Σεούλ το Σεπτέμβριο 2017. Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό κατοικιών διαφορετικής κλίμακας καθώς και ξενοδοχείων.

ΝΙΚΟΣ ΡΩΣΣΗΣ

Ο Νίκος Ρώσσης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ (2003) και της σχολής αρχιτεκτόνων μηχανικών του ΕΜΠ (2020). Από το 2003 εργάζεται σε μελέτες κτιριακών έργων, ενώ έχει συμμετάσχει σε ένα σημαντικό πλήθος αρχιτεκτονικών διαγωνισμών τόσο ως σύμβουλος επί στατικών θεμάτων, όσο και ως μέλος των αρχιτεκτονικών ομάδων. Κατά την περίοδο 2005-2011 προσέφερε επικουρικό διδακτικό έργο στα προπτυχιακά μαθήματα της Δομικής Μηχανικής στη σχολή αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική της κατοίκησης, πεδίο που αποτέλεσε και το αντικείμενο της αρχιτεκτονικής διπλωματικής του εργασίας, εστιάζοντας στη μαζική αστική κατοίκηση και τη σχέση του κτιρίου με τον κάτοικο και την πόλη.

ΚΟΡΚΙΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Μετά την αποφοίτησή της συνεργάστηκε με σημαντικά γραφεία της Αθήνας, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό ιδιωτικών οικιστικών έργων και έργων φιλοξενίας μικρής και μεγάλης κλίμακας, αλλά και στη μελέτη ειδικών δημόσιων κτιρίων. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Διατμηματικό Πρόγραμμα του ΕΜΠ «Έρευνα στην Αρχιτεκτονική: Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός», με κατεύθυνση Προωθημένα Ζητήματα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, όπου εκπονεί την έρευνά της σχετικά με το μεσογειακό τουριστικό τοπίο.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ

Ο Τσαμπίκος αποφοίτησε από τη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με άριστα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, καθώς και σε εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού σε συνεργασία με παιδιά Δημοτικού Σχολείου της Θεσσαλονίκης. To 2019 έκανε πρακτική άσκηση σε αρχιτεκτονικό γραφείο στη Βαρκελώνη μέσω του προγράμματος Erasmus και έπειτα εργάστηκε στη Ρόδο, συμμετέχοντας σε έργα διαφορετικής κλίμακας. Αυτή την περίοδο παρακολουθεί το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΜΠ «Έρευνα στην Αρχιτεκτονική: Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός» στην κατεύθυνση Γνωσιολογία της Αρχιτεκτονικής.

ΡΕΝΟΣ ΠΑΛΑΠΑΝΗΣ

Ο Ρένος Παλαπάνης αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διακρίθηκε σε φοιτητικούς διαγωνισμούς, και παράλληλα συμμετείχε σε διαπανεπιστημιακά εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2018 μέχρι το 2020 εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο της Αθήνας, όπου ασχολήθηκε με το σχεδιασμό έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας. Το 2019 κέρδισε το Renzo Piano World Tour Award, και με άλλους 5 Ευρωπαίους Αρχιτέκτονες, έκαναν το γύρο του κόσμου για να επισκεφθούν και να μελετήσουν σημαντικά έργα αρχιτεκτονικής

ΗΡΩ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ

Η Ηρώ Μαστοράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε εκθέσεις και workshops, ενώ το 2016 φοίτησε στην αρχιτεκτονική σχολή του Universidade Fernando Pessoa στο Πόρτο. Μετά τις σπουδές της εργάστηκε σε πολλά projects μικρής και μεγάλης κλίμακας ,ενώ το 2019 συμμετείχε στα Εργαστήρια Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας του Εθνικού Θεάτρου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1997-2002) από όπου και αποφοίτησε αριστούχος. Μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία του Ιδρύματος ’’Λίλιαν Βουδούρη’’ στον τομέα του βιοκλιματικού σχεδιασμού (ΜΑ in Environment & Energy Studies) στην Architectural Association, School of Architecture στο Λονδίνο (2002-2003). Εργάστηκε ως Αρχιτέκτων Μηχανικός και Ενεργειακός Σύμβουλος στους Hamilton Associates (πλέον Grid Architects & Apt London) στο Λονδίνο (2003-2005) ασχολούμενος κυρίως με θέματα κατοικιών, κτιρίων γραφείων και οικιστικού σχεδιασμού. Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει συμμετοχές με εισήγηση σε συνέδρια Βιοκλιματικού Σχεδιασμού στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και σε Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς. Συνεργάζεται με το Κ.Α.Π.Ε. ως εξωτερικός αξιολογητής βιοκλιματικών προτάσεων. Από το έτος 2016 είναι διδάσκων στο μάθημα του “Αειφορικού Σχεδιασμού” στο 4ο έτος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Αρθρογραφεί στο περιοδικό Building Green.

ΜΕΝΟΥ