Motto

“Άδραξε τη μέρα” / Seize the Day / Carpe Diem

Αρχιτέκτονας είναι το άτομο που μπορεί να δει ένα διαμάντι, εκεί που όλοι οι άλλοι μπορούν να δουν μόνο χώμα και πέτρες.

Η αρχιτεκτονική δεν είναι μια δουλειά για εμάς, ούτε απλώς ένα επάγγελμα. Είναι η ίδια η ζωή.

Απαιτεί αφοσίωση, πάθος και επιμονή σε μια ισόβια αναζήτηση της γνώσης και της παρατήρησης των ανθρώπων και της ύλης. Είναι απολύτως σημαντικό να σέβεται τις ανάγκες κάθε χρήστη, ενώ οφείλει να ακολουθεί το μονοπάτι του “Η μορφή ακολουθεί τη λειτουργία”, καθώς η εργονομία βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα κάθε κάτοψης όπου οι άνθρωποι προορίζονται να ζήσουν. Η διαδικασία σχεδιασμού που ακολουθούμε κάθε φορά είναι αυτή που μας βγάζει από τη ζώνη άνεσης.

Φανταστείτε έναν δεξιόχειρα που προσπαθεί να γράψει ένα μακροσκελές έγγραφο χρησιμοποιώντας το αριστερό του χέρι ή το αντίστροφο.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη διαδικασία, καταφέρνουμε να αποφύγουμε – όσο μπορούμε – τον μανιερισμό ή την επιτήδευση μέσα στα προϊόντα που παραδίδουμε. Μια σύντομη παρατήρηση του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου μας, καταδεικνύει τη χρήση διαφορετικών μορφών, εννοιών, υλικών, μεθόδων κατασκευής και αισθήσεων των χώρων. Ως ομάδα, είμαστε υπερήφανοι για αυτό το δύσκολο μονοπάτι που ακολουθούμε συνειδητά, καθώς το αποτέλεσμα μας ανταμείβει για την προσπάθεια. Πάνω απ’ όλα, μοιραζόμαστε μια απέραντη αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε.

Δημοκρατία

Η ομάδα πλαισιώνεται από μηχανικούς που προέρχονται από διεπιστημονικό υπόβαθρο για την υλοποίηση ιδιωτικών έργων και κτιρίων. Σήμερα, το γραφείο αποτελείται από μια ομάδα 30+ πεπειραμένων και ταλαντούχων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Στόχος μας είναι η δημιουργία χώρων που συνδυάζουν υψηλή λειτουργική απόδοση με καινοτόμο αισθητική, ενώ δεν έχουμε σταματήσει ποτέ να εξελισσόμαστε, εμπλουτίζοντας το αρχιτεκτονικό μας λεξιλόγιο. Στοχεύουμε στη δημιουργική εφαρμογή των γνώσεών μας, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις ιδέες των πελατών μας, ενώ στοχεύουμε στην υψηλότερη ποιότητα κατασκευής κτιρίων.

Το γραφείο έχει συμπεριληφθεί στη βραχεία λίστα των Ελληνικών Αρχιτεκτονικών Βραβείων το 2010 και το 2011, καθώς και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία 40 κάτω των 40 το 2020.

Σχεδιάζουμε ομαδικά και πάντα επικρατεί η καλύτερη ιδέα. Επιδιώκουμε τον σεβασμό του κάθε ξεχωριστού χαρακτήρα και της προσωπικότητας. Το γραφείο καθοδηγείται από μια ομάδα αρχιτεκτόνων, που αποφασίζει με μια πλήρως δημοκρατική μεθοδολογία για όλες τις πτυχές του γραφείου. Μιλάμε μεταξύ μας μόνο στον ενικό.

Οι ομάδες αναμειγνύονται περιστασιακά προκειμένου να βοηθηθούν οι διαπροσωπικές σχέσεις εντός την ομάδας – οικογένειας. Επικρατεί πάντοτε η καλύτερη ιδέα, ανεξαρτήτως από ποιόν προέρχεται. Το πυραμιδοειδές σύστημα διάρθρωσης του Γραφείου, διασφαλίζει την συνεπή καθοδήγηση όλων των έργων από μηχανικούς με στοχευμένη πείρα, αντίστοιχη του τομέα που απαιτείται η τεχνογνωσία τους.

Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον αποτελεί μια ουτοπία. Παρ’όλα αυτά ώς σύνολο αποτελούμενο απο επαγγελματίες με ποικιλομορφία χαρακτήρων και δυνατοτήτων, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια η συνεργασία να είναι αρμονική με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κατασκευή

Διαθέτουμε μια έμπειρη ομάδα που αποτελείται από μηχανικούς εργοταξίου, οι οποίοι απασχολούνται προσωπικά σε κάθε κτίριο, πλαισιωμένοι από την τεχνική ομάδα αρχιτεκτόνων γραφείου, οι οποίοι διασφαλίζουν ότι ο οικονομικός και χρονικός χειρισμός του έργου εξελίσσεται απρόσκοπτα ενώ η επικοινωνία μεταξύ μελετητικού και κατασκευαστικού τμήματος είναι καθημερινή και άμεση.

Η διαδικασία διαχείρισης κατασκευών μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε από τα κτίρια και τα σχέδιά μας ανεξαρτήτων τυπολογίας, μεγέθους, συνθετότητας ή οικονομικού προυπολογισμού. Το χαρακτηριστικό που διακρίνει τη μεθοδολογία αντιμετώπισης των κτιρίων μας, είναι η ευελιξία και η διαφάνεια που προσφέρουμε στο πελατολόγιό μας όσον αφορά την επιλογή των τρόπων δομής, των συνεργείων υπεργολάβων ή εταιρειών και προμηθευτών.

Συνεργαζόμαστε με έμπειρους υπεργολάβους και εταιρείες υλικών που διαθέτουν πιστοποιητικά διαδικασιών ISO – όπως και εμείς, προσπαθώντας να διατηρήσουμε τα υψηλά πρότυπα που έχουμε θέσει σε όλα τα έργα μας. Θεωρούμε απαραίτητη την ακριβή παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος σε κάθε στάδιο μέχρι την τελική παράδοση, ενώ τα κτίρια σχεδιάζονται ολιστικά, συμπεριλαμβανομένων των στατικών, των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, των τηλεπικοινωνιών και της ασφάλειας, όντας σε καθημερινή επικοινωνία με τα συνεργαζόμενα γραφεία.

Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική

Έχοντας ως γνώμονα τη λειτουργικότητα, τη συνοχή με το αρχιτεκτονικό μας λεξιλόγιο, την προσαρμογή στις τοπικές συνθήκες, το σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα κατασκευής, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Θεωρούμε ότι κάθε κτίριο πρέπει να αλληλοεπιδρά, να σέβεται και να συνυπάρχει οργανικά με το περιβάλλον. Ένας ζωντανός οργανισμός εύκολα ελεγχόμενος από τον χρήστη, με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές στην ατμόσφαιρα.

Ακόμη και από τα πρώτα στάδια της διαδικασίας σχεδιασμού, οι βασικές αρχές της αειφορικής αρχιτεκτονικής επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων. Χρησιμοποιώντας περιστασιακά προσομοιώσεις, οι δημιουργίες μας εξελίσσονται και βελτιώνονται έχοντας ως ύψιστο στόχο την παροχή ενός βιοκλιματικού κελύφους.

Η πρακτική εφαρμογή και ενσωμάτωση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε συνεργασία με διαπιστευμένες εταιρείες στην Ελλάδα, που χρησιμοποιούνται σε κάθε είδους κτίριο, εξασφαλίζει την καλύτερη εφικτή ενεργειακή αξιολόγηση. Η αειφόρος αρχιτεκτονική πρέπει να σέβεται όλες τις λειτουργικές και εργονομικές αρετές αλλά και να δίνει προτεραιότητα στην αισθητική.

Branding / Marketing

Η ομάδα του Γραφείου συνδυάζει την καινοτόμο δυναμική αισθητική και τον εργονομικό σχεδιασμό πάντα σε συνεργασία με την αρχική σύλληψη μιας ιδέας. Εδώ και δεκαετίες δημιουργούμε επιτυχημένα εταιρικά προφίλ, λογότυπα, τεύχη μάρκετινγκ που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εμπορικής επιτυχίας μιας επιχείρησης ή ενός έργου.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, η ιδέα που συνοδεύει το όνομα και η κατεύθυνση της ποιότητας του σχεδιασμού να συνάδει με τη μορφή του κτιρίου και τους χώρους που δημιουργούμε για κάθε πελάτη. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με τη μελέτη και κατασκευή των εκάστοτε κτιρίων, έχουμε δημιουργήσει εταιρικές ταυτότητες σε Επιχειρήσεις Development, ξενοδοχεία και οικιστικά έργα.

Δημιουργούμε σε συνεργασία με την ομάδα των πελατών το σήμα που χαρακτηρίζει και ξεχωρίζει την εκάστοτε δημιουργία απο το σύνολο του ανταγωνισμού. Επίσης, προκειμένου να βοηθήσουμε την πώληση των ακινήτων που σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε on demand, ενα πολυσέλιδο έντυπο που περιλαμβάνει σκίτσα, σχέδια, εικόνες και υλικά του προς δημιουργία έργου.

ΜΕΝΟΥ