Urban Void | 2019

Η εν λόγω πολυκατοικία που βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου, είχε σαν στόχο την απαναφορά του οριοθετημένου αστικού ιστού σε συνδυασμό με την παροχή κατακόρυφων σκιάστρων που να λειτουργούν ώες φίλτρα ιδιωτικότητας απο τις όμορες ιδιοκτησίες. Η αλληλουχία διάταξης των εξωστών, ημιυπαίθριων χώρων και εσωτερικών κατακόρυφψν διαμπερών ανοιγμάτων σε συνάφεια με του κύριους χώρους, παρέχει μια ποιότητα χώρου που δύσκολα συναντάται εντός του πυκνού στικού ιστού πόλεως. Το development αποτελείται απο πέντε αυτόνομα διαμερίσματα ποικίλλων μορφολογιών και μεγεθών. Τα επιλεγμένα υλικά είναι το εμφανές σκυρόδεμα απο πλανισμένη τάβλα, τα κατακόρυφα ανοξείδωτα περσιδωτά δικτυώματα και εμφανή ανθρακί μεταλλικά στοιχεία. 

 

Τοποθεσία: Δάφνη

Επιφάνεια: 1230 μ2

 

The daunting task of this project was to try to resolve a design situated within a very dense and assymetrical urban area. The key aspect of the decision making was to situate the sequence of typology of spaces in a way to increase privacy from thje surrounding apartmets and thus suggest a quality of open and semi-open spaces that are rear to be found in such a location. The development consists of 5 separate apartments or various sizes and typology.

 

Location: Dafni

Surface: 1230 m2

 

 

 

 

© 2018 Gavalas Architects
Internet Support emile ®