Hippo Houses | 2004

Δόθηκε ιδιαίτερη μεριμνά ώστε  και τα τρία κτίρια να διακρίνονται από ιδιωτικότητα χωρίς να υπάρχει άμεση οπτική επαφή μεταξύ των διαφορετικών  ιδιοκτητών. Συνεπώς, όλα προσανατολίστηκαν προς τον ευεργετικό νότο και τη θέα της Πάρνηθας μέσα σε ένα πολύ πυκνό δασικό περιβάλλον,κατάφυτο από πεύκα και διακρινόμενο από  έντονη  γεωμορφολογία. Το κάθε σπίτι διατάσσεται σε τρία επίπεδα και είναι αρκετά εσωστρεφές για να καταφέρνει να ανταποκριθεί στις οξείες κλιματολογικές συνθήκες ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

 

Τοποθεσία: Ιπποκράτειος Πολιτεία Αττικής

Επιφάνεια: 1.233 μ2

 

Special concern has been given in order for the three buildings to maintain a favorable relation amongthe private spaces. Therefore, all of them were oriented southerly and with a view to the mountain of Parnitha. They are situated in a very dense pine forest with dramatic geomorphology. Each house consists of three levels and introvert spaces in order to be capable of responding to the acute weather conditions, particularly during harsh winter conditions.

 

Location: Ippokratios Politia, Attica

Surface: 1.233 m2

 

 

 

 

© 2018 Gavalas Architects
Internet Support emile ®