Chameleon | 2015

Το κυριότερο στοιχείο του Χαμαιλέοντα είναι ότι προσαρμόζεται, έτσι και το κτίριο προσαρμόστηκε στο έδαφος αντί να γίνει το ανάποδο. Σκάφτηκε η γη και δημιουργήθηκε ένας κτιριακός όγκος που φαίνεται να αναδύεται και να ανυψώνεται μέσα από την ίδια την κλίση του εδάφους προσαρμοζόμενος στο έντονο ανάγλυφο αλλά και τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες. Μια μονοκατοικία με θετικό ενεργειακό ισοζύγιο, αφού παράγει περισσότερη ενέργειά μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απ’όση καταναλώνει.

 

Τοποθεσία: Παλαιά Πεντέλη Αττικής

Επιφάνεια: 231 μ2

 

The main characteristic of the Chameleon is its ability to easy adaptation, likewise, this building was adapted to the terrain and not the opposite. The land was excavated to create an architectural structure that seems to emerge through a unified slope. Not only that, but also it adjusts to the rough terrain and the local weather conditions. Last but not least, it produces more energy, through the renewables forms of energy, than it actually consumes.

 

Location: Palea Pedeli, Αttica

Surface: 231 m2

 

 

 

 

© 2018 Gavalas Architects
Internet Support emile ®