Diagonal Axis |2018

H ρηξικέλευθη ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό του κτιρίου, ήταν η στροφή όλου του όγκου αλλά και η διχοτόμησή του με στόχο την σκόπευση προς τη θέα της θάλασσας. Το εν λόγο οικόπεδο είναι ένα εκ των τελευταίων, ψηλά στη Βάρκιζα και διαθέτει απρόσκοπτη θέα στο θαλάσσιο μέτωπο. Εμφανές μπετόν με πλανισμένη τάβλα και δυναμικά οριζόντια στοιχεία με διαγώνιες αποτμήσεις πλαισιώνουν τη δυναμικότητα της στροφής.

 

Τοποθεσία: Βάρκιζα Αττικής

Επιφάνεια: 1.398 μ2

 

The main concept was to divide and shift the building in a way that it can offer to its residents a spectacular direct view to the sea. The site that the structure is situated, is one of the last available ones in the mountain of Varkiza.  Exposed concrete wooden plank sand dynamic horizontal components with diagonal cuttings are those characteristics that reinforce the design concept.

 

Location: Varkiza, Attica

Surface: 1.398 m2

 

 

 

 

© 2018 Gavalas Architects
Internet Support emile ®