The Swell | 2021

Εντός ενός ιδιαίτερου και απαιτητικού οικοπέδου, σχεδιάστηκε ενα εξίσου μοναδικό και γλυπτικό σχέδιο, προσαρμοσμένο στην λοξότητα του χωρικού του υποβάθρου. Το swell αποτελείται απο πέντε αυτόνομα διαμερίσματα προς πώληση που περικλείουν ενα καταπράσινο κατακόρυφο αίθριο που διαχωρίζει την δημόσια απο την ιδιωτική ζώνη της εκάστοτε κατοικίας. Οι περιμετρικές καμπύλες και οι φυτεμένες ζώνες σε συνδυασμό με την άσπιλη λευκότητα του κελύφους προσδίδουν μια αστική εικόνα πολύ διαφορετική απο αυτή των γύρω κτιρίων. Οι σκοτίες που κατακερματίζουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία των όψεων, εμπλουτίζουν τις γραμμικές φυγές του κτιρίου.

 

Τοποθεσία: Βούλα

Επιφάνεια: 1320 μ2

 

Without doubt, this plot was unique, mostly due to it's extremely slim Street Facade as well as the angle right in the middle of it's depth. Therefore the architectural team designed an also unique and dynamic shape, comprised of five individual apartments, some of which with swimming pools and all of them with surrounding gardens. A spacious vertical green atrium, right in the middle of the development, separates though a glass platform the functional semi-public and private areas. On the other hand, the horizontal separation of the curvy architectural elements, present a more elaborate form that imposed the long side facades of the building envelope.

 

Location: Voula

Surface: 1320 m2

 

 

 

 

© Gavalas Architects
Internet Support emile ®