Obliquity | 2020

Σε οικόπεδο στα όρια μεταξύ Ασυρμάτου και Μηλαδέζας στη Βάρη, μελετήθηκε μια δυναμική μονοκατοικία με διάταξη σχήματος "Γ" και απρόσκοπτο νότιο προσανατολισμό. Δόθηκε ιδιαίτερη μέριμνα στο βιοκλιματικό χαρακτήρα και λειτουργία του κτιρίου μέσω του σψστού ηλιασμού και σκιασμού αλλα και του φυσικού διαμπερόυς και εφεκλυστικού αερισμού. Η κατοικία θα παρέχει συνθήκες Net Metering μέσω φωτοβολταικής συστοιχίας που θα συμψηφίζει την κατανάλωση ενέργειας του κελύφους. Μια κεντρικά τοποθετημένη πισίνα αποτελέι κέντρο των κοινωνικών λειτουργιών των χρήστών της κατοικίας.

 

Τοποθεσία: Ασύρματος Βάρης

Επιφάνεια: 240 μ2

 

This sustainable residence was designed mostly by taking into consideration the unobstructed orientation of all main areas and thus the passive solar heating, the adequate shading, the cross and stack ventilation play crucial role on the deployment of the architectural creation process. A PV array of 7 kWp produces slightly more that the total annual consumed energy of the residence and through Net Metering, it counterbalances the incoming-produced ratio. A large central pool is playing the role of the central hub of all social activities. 

 

Location: Vari

Surface: 240 m2

 

 

 

 

© 2018 Gavalas Architects
Internet Support emile ®