Aeon | 2020

Αιωρούμενο πάνω απο μια έντονα επικλινή πλαγιά στο λόφο βόρεια του οικισμού Τολό κοντά στην περιοχή του Ναυπλίου, σχεδιάστηκε μια φουτουριστική κατοικία απο εμφανές σκυρόδεμα. Το σπίτι ταυτόχρονα εντάσσεται στο Αργολικό τοπίο ενώ ταυτόχρονα δείχνει να ίπταται πάνω απο αυτό με μια τριγωνική infinity πισίνα εν προβόλω. Κυρίαρχο στοιχείο η πανταχόθεν απρόσκοπτη θέα του κόλπου και της θάλασσας στο νοτιοανατολικά. Τριγωνικά άιθρια εξασφαλίζουν τον φωτισμό και αερισμό των χώρων κίνησης και των λουτρών ανώ η επαφή του βασικού χώρου διημέρευσης με τη θέα επιτυγχάνεται μέσω ενός ενιαίου κουφώματος μήκους 19 μέτρων.

 

Τοποθεσία: Τολό - Ναυπλιον

Επιφάνεια: 280 μ2

 

Aeon symbolises eternity and a feeling of endless view and communication with mother nature. This futuristic residence is located on the hills North of Tolo Settlement, closeby to Nafplion City. The structure both flies over the steep soil through a large triangular infinity pool, while at the same time is included in the earth having most of its area underground with just one south oriented elevation exposed. The design aims towards the infinite view of the Tolo gulf from all main areas.

 

Location: Tolo - Nafplion

Surface: 280 m2

 

 

 

 

© 2018 Gavalas Architects
Internet Support emile ®