The Statement | 2020

Οταν ο πελάτης έχει ως βασικό ζητούμενο τη δημιουργία ενος κτιρίου επι της Λεωφόρου Βουλιαγμένης σχεδόν στην συνάντησή της με την παραλιακή σε ενα δύσκολο αλλα ταυτόχρονα προνομιούχο οικόπεδο, τοτε η μόνη επιλογή ειναι η δημιουργία ενός κτιρίου - statement για τον οποιοδήποτε περαστικό η ένοικο. Με έντονο χαρακτήρα και κατακόρυφη ογκοπλασία δημιουργημένη προκειμένου να αποτρέπει και να μειώνει την έντονη ηχητική όχληση απο την βαρειά κίνηση των δρόμων, η τελική εικόνα του κτιρίου παραπέμπει σε μουσειακή αντιμετώπιση και δημιουργεί ενα βαθμιδωτό όριο διαχωρισμού των επιμέρους ιδιοκτησιών.

 

Τοποθεσία: Βουλα

Επιφάνεια: 1980 μ2

 

When the client is asking for a landmark, since this plot is located right on the endge of Vouliagmenis Avenue and in great vicinity with the seafront and the Coastal Avenue, then, we have no other option than to design an intense statement. The way to reduce the loud and noisy vehicle constant movement was to create audacious vertical fins that dissolve as they approach their edge, which play the role of both sound reflectors and functional separations between individual apartments.

 

Location: Voula

Surface: 1980 m2

 

 

 

 

© 2018 Gavalas Architects
Internet Support emile ®