Aiolou Residences | 2020

Χαρακτηριστικό στοιχείο του σχεδιασμού της πολυκατοικίας ήταν η επιλογή να μειωθεί η απόληψη του πάχους των οριζόντιων και κατακόρυφων αρχιτετκονικών στοιχείων που οριοθετούν τα άκρα του κτιρίου προκειμ'ένο υνα δείχνει πιό λεπτεπίλεπτο. Ταυτόχρονα, λόγω του βασικού προσανατολισμού που είναι Νοτιοανατολικός και Νοτιοδυτικός, η ηλιακή πρόσβαση είναι ιδιάιτερα έντονη. Σε συνδυασμό με τα μεγάλα ανοίγματα που προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στους περιμετρικούς χώρους πρασίνου, χωροθετήθηκαν κατακόρυφα συρόμενα επι οδηγών σκίαστρα απο ξύλο που παρέχουν προστασία αλλα και ιδιωτικότητα.

 

Τοποθεσία: Βάρκιζα

Επιφάνεια: 1350 μ2

 

In the heart of the forrest suburb of Varkiza, this minimal construction of clear south orientation was designed to offer unobstructed views of the surrounding landscape area. Due though to the intense solar access, the solution of sliding moveable timber claustras was chosen in order to protect from direct solar radiation. The horizontal and vertical concrete slabs that consist the main volumes of the building, were chosen to be shown as slim as possible and therefore to appear as elegant a possible.

 

Location: Varkiza

Surface: 1350 m2

 

 

 

 

© 2018 Gavalas Architects
Internet Support emile ®